Klussen Klussen klus Verbouwing Klussen klus Badkamer verbouwing

Badkamer verbouwenHet verbouwen van de badkamer hebben we na het doorlopen van de vorige artikelen min of meer achter ons gelaten. We gaan de badkamer nu niet verbouwen maar met name opbouwen.


Aanbrengen van nieuwe leidingen
badkamer verbouwenAls u voor de nieuwe badkamer nieuwe leidingen moet inbrengen of leidingen moet verplaatsen verwijzen wij u naar het artikel nieuwe waterleiding. Hier wordt ook beschreven hoe het knellen of solderen van waterleiding in zijn werk gaat.

Afzuiging - ventilatie
Voor de afzuiging van een badkamer bestaan verschillende systemen. Een afzuiging die aan en uitschakelt met het licht en een instelbare nalooptijd is een oplossing. Ook zijn er ventilatoren die op de vochtigheidsgraad in de badkamer reageren. Komt de vochtigheid boven een bepaald door u in te stellen niveau (tussen 60 % en 90 %) dan slaat de ventilator automatisch aan.

Het mooiste is een ventilator die automatisch inschakelt met het licht, een instelbare nalooptijd heeft en ook inschakelt bij een bepaalde vochtheidsgraad. Deze ventilatoren zijn iets prijziger maar zeker de moeite waard.

Een eenvoudige ventilator die uit en inschakelt met het licht is eigenlijk zinloos. Nadat u de badkamer verlaat is de badkamer immers het natst en juist dan stopt de afzuiging.

Dit type ventilator heeft die stroomdraden nodig, een blauwe (afvoer), een zwarte (schakeldraad) en een bruine (fase draad). Hou hier rekening mee voor u gaat met de elektriciteit begint.

Elektriciteit
Voor alle details over de elektriciteit verwijzen wij naar de rubriek:
Klussen klus Elektriciteit  
 
Plafond en wanden boven het tegelwerk afwerken
Alle water en elektriciteitsleidingen zitten erin. Voor we met het tegelwerk beginnen eerst het plafond en de muren boven het tegel werk stuken. Zo voorkom je dat het nieuwe tegelwerk weer onder de gips komt door het stuken. Ook de kamersteiger die handig is voor bij het stukadoren van de wanden en plafonds kan zo niets beschadigen. Tegel hoeken en vloeren zijn kwetsbaar.
Zie: Klussen klus Stukadoren   voor alle tips etc.
 
Is het toch niet mogelijk om eerst de plafonds of wanden te doen of bent u het vergeten tref dan goede voorzorgsmaatregelen. Plak de vloer af met zgn. stucloper (ook wel: protectie karton genoemd). Dit zijn rollen met misdrukken van melkpakken, appelsientje etc. Vaak alleen verkrijgbaar bij de vakhandel. Dit is zeer sterk, slijtvast en vloeistof dicht materiaal en eigenlijk het enige geschikte. Gebruik geen landbouwplastic (wordt glad, scheurt snel) of golfkarton (is bij een beetje vocht zo kapot). 
 
Tegelen
De laatste grote klus in de serie verbouwen van de badkamer is het tegelen, dit wordt beschreven in de rubriek Klussen klus Tegelen
 
Stukloper is perfect voor het afdekken van alle kwetsbare vloeren. Als u op de naden ook nog breed stevig tape plakt is uw vloer absoluut veilig.


Klussen klus De voorbereiding
Klussen klus Leidingwerk en Afsluitmateriaal
Klussen klus Het slopen van de oude badkamer
Klussen klus Het opbouwen van de nieuwe badkamer
Klussen klus De afwerking van de badkamer
Klussen klus Klussen
Klussen klus Verbouwing
Klussen klus Badkamer


Aangepast zoeken

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact:   Adverteren: