tweede thermostaat aan de cv

  • Onderwerp starter rob koot
  • Startdatum
  • #1

rob koot

New member
Wij hebben sinds kort een pelletkachel in de woonkamer. Nu zitten we alleen met het volgende probleem. Omdat de kamer nu door de pelletkachel op temperatuur is slaat de cv niet meer aan en wordt het koud in de badkamer. Is het mogelijk een tweede thermostaat aan de ketel te hangen en deze boven in de douche te plaatsen en beneden thermostaat kranen plaatsen zodat hij alleen boven de radiatoren verwarmd?
 
  • #2

fazertoer

Klus expert
Waarom verplaatst je de thermostaat niet naar de hal of overloop?

Thermostaatkranen werken alleen maar als het gehele huis ermee voorzien is en men ergens in de installatie een "bypass" heeft geplaatst zodat er bij het dichtlopen van de thermostaat kranen altijd een klein circuit over blijft om de installatie te laten functioneren!
Ideaal is het om ook nog een "weersafhankelijke "regeling toe te passen die stemt de buitentemperatuur, de binnen temperatuur en de cv-water temperatuur met elkaar af en zo stuurt hij de gewenste watertemperatuur door je systeem heen en zullen de thermostaat kranen optimaal functioneren
Alleen op deze manier werkt een thermosstaat kraan en niet zoals ze bij de d.h.z. winkel beweren dat als je ergens een thermostaatkraan plaatst daar het dan ook de gewenste temperatuur wordt, want dat regelt nog altijd de kamerthermostaat! :idea:
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.459
Berichten
8.961
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan