isoleren lichtkoepel

  • #1

Harry

New member
In een plat dak heb ik een lichtkoepel (dubbelwandig polycarbonaat) van 1 bij 2 meter geplaatst. Sindsdien verbruik ik veel meer gas per jaar, omdat de koepel nu het hoogste punt in de open keuken is. Hoe kan ik dat op een nette manier isoleren, zonder verlies van daglicht. De leverancier heeft hier standaard geen oplossing voor.
 
  • #2

steenman

New member
dag harry
wij zitten met hetzelfde probleem. we hebben 3 lichtkoepels laten plaatsen in onze uitbouw. afmeting 85x53. de kou voel je gewoon naar beneden trekken. Heb je inmiddels al een oplossing?
vr gr
han steenman
 
  • #3

vlakkelichtkoepel

New member
Het is belangrijk om bij de aanschaf van een lichtkoepel rekening te houden met de isolatiewaarde. Lichtkoepels zijn er in verschillende kwaliteiten en met sterk variërende isolatiewaarde. Zo moet je bij een traditionele kunststof lichtkoepel kijken naar het aantal schalen. Er worden dikwijls meerdere schalen gebruikt waardoor de isolatiewaarde van de lichtkoepel wordt verbeterd. Als je een lichtkoepel gaat monteren op een carport is de isolatiewaarde van de lichtkoepel niet zo van belang. Je zou dan kunnen kiezen voor een relatief goedkope lichtkoepel met een enkele schaal. Deze hebben een isolatiewaarde van 5,3 W/m2K. Maar als je een lichtkoepel plaatst op het dak van je woonkamer of keuken dan is het verstandig om een goed isolerende koepel te kiezen. Een kunststof lichtkoepel met 2 schalen heeft een isolatiewaarde van ongeveer 2,8 W/m2K en met 3 schalen kun je een isolatiewaarde van de koepel bereiken van ongeveer 1,9 W/m2K. Let ook op de isolatiewaarde van de opstand. Dit is het element waarop de lichtkoepel wordt gemonteerd. Een geïsoleerde opstand of een dunne opstand met een geïsoleerde dikte van 1,5 centimeter kan de totale isolatiewaarde van de lichtkoepel behoorlijk naar beneden halen.

Er zijn tegenwoordig ook lichtkoepels met isolatieglas leverbaar. Dit glas loopt een beetje af waardoor water makkelijk wegloopt van de lichtkoepel. Op de website vlakkelichtkoepel.nl kun je meer informatie vinden over een lichtkoepel met HR++ isolatieglas. Hierdoor wordt een isolatiewaarde van de lichtkoepel bereikt van 1,1 W/m2K. Buiten de hogere isolatiewaarde voor de temperatuur wordt hiermee ook het omgevingsgeluid (regen) verminderd.
 
Thread starter Similar threads Replies Date
B 0
J 0
M 0
H 0
P 1

Forum statistieken

Onderwerpen
3.459
Berichten
8.961
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan