klussen vragen

lekkende schoorsteen repareren

 

Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Klusvraagbaak forum index » Dak
Auteur Bericht
Bericht10 november 2006, 14:16    
klaask
Gast
Met de enorme hoeveelheid regen van de afgelopen dagen blijkt dat een schoorsteen lekt. Wat moet ik doen om een schoorsteen aan de buitenkant te repareren?? (ik denk zoiets als voeg weghalen en daar een loodslap in doen en dan weer dicht voegen??). Het probleem is namelijk dat het er allemaal nog wel goed uit ziet. Op zich wil ik de bestaande dus laten zitten en er gewoon iets overheen doen. Kan dat?.

gr. Klaas
advertenties
Bericht10 november 2006, 14:17    
cjevw
Gast
Klaas, ik denk dat je eerst moet vaststellen waar de lekkage vandaan komt.Het kan zijn dat er rond de voet van de schoorsteen dakbedekking ligt die mogelijk lekt. Dan kan je er een nieuw stuk op branden. Het lood kan inderdaad vervangen moeten worden maar dat moet je eerst grondig bekijken.
Wat ook veel voorkomt is dat via de bovenkant van de schoorsteen er lekkage ontstaat doordat het cement waarmee de bovenkant is afgesmeerd is gaan scheuren en er tussen de pijp en de schoorsteen ruimte is ontstaan.
In dit geval oude cement weghakken en opnieuw aansmeren.
De volgende mogelijkheid is dat er geen of kapotte regenkap op de pijp zit waardoor het water de pijp inloopt.Als laatste het voegwerk dat zijn kracht heeft verloren, uithakken en opnieuw voegen. Veel succes maar probeer eerst te vinden waar het vandaan komt/ groet eric
Bericht10 november 2006, 14:17    
Bendejongh
Gast
Hallo Klaas, dit komt mij zeer bekend voor. Ook mijn schoorsteen lekt. De dakbedekking heb ik laten repareren, maar helaas... Het bleek dat de steen te vel vocht aan trok (capillaire werking). Om op zeker te spelen heb ik eerst de voegen eruit laten zagen. Vervolgsn heb ik zelf het cement bovenop opnieuw aangebracht (was bijna weg), de twee pijpen vervangen en tenslotte de hele schoorsteen met een impregneermiddel behandeld. Dit heeft alle problemen opgeslost. Vooral dat impregneren heeft vel resultat opgeleverd. Succes ermee, Ben
Bericht10 november 2006, 14:17    
klaask
Gast
Ok, bedankt heren, ik denk dat ik hiermee goed vooruit kan!. Nu even wachten tot ik het dak op kan!
Bericht10 november 2006, 14:18    
johnebb
Gast
Klaas,

Dit probleem herken ik onmiddelijk van mijn oude huis uit Rotterdam. Bij een hevige regenbui kwam het water door het plafon de slaapkamer in. Plafon opgehaald. Dakbedekking laten vervangen op advies van een dakbedekker etc. Maar de lekkage bleef. Er was een afdoende en goedkope oplossing uiteindelijk. Impregneren. Begin daar dus mee. Heel veel kans dat je daarmee het probleem hebt opgelost. Werkt dat niet begin dan pas aan de andere klussen. Je moet het wel eens in de 8 a 10 jaar herhalen.

Gr. John
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Klusvraagbaak forum index » Dak
Pagina 1 van 1