klussen vragen

Openhaard

 
Vraag nu gratis de beste woonbrochures aan!
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Klusvraagbaak forum index » Interieur tips
Auteur Bericht
Bericht11 november 2006, 21:20    
milou
Gast
Per 1 maart heb ik een huis met een openhaard. Deze openhaard ga ik afbreken. Wil deze wel weer gaan opbouwen. Is er iemand die mij tips hierover kan geven. Moet ik nog ergens opletten
Alvast bedankt.
Danny
advertenties
Bericht11 november 2006, 21:20    
peter1
Gast
Hoi,

Je moet er rekening mee houden dat het rook kanaal zo recht mogelijk boven de vuurhaard komt, daarnaast mag het kanaal niet kleiner dan 20cm zijn, dit ivm de trek op de schoorsteen.
Het beste is om een gebruik te msken van een rvs pijp.

Peter.
Bericht11 november 2006, 21:20    
romac1
Gast
als je hem afbreekt niet dom weg wegslaan boven aan beginnen en langzaan af breken als je hem weer op bouwt dan rond 20 cm (is wetelijk verplicht)recht om hoog geen bochten gebruiken en zorgen dat je een goeie
trek hebt
Bericht11 november 2006, 21:21    
cjevw
Gast
De breedte van de vuurkorf moet in verhouding staan met de doorsnee van je rookkanaal.Informeer dit bij je leverancier van de openhaard.Als je oude schoorsteen hebt dan is de kans groot dat hij lekt. Het is derhalve verstandig om een RVS pijp in je bestaande rookkanaal te trekken.
Als je kanaal te smal is (dat is meestal zo) dan de voorzijde uithakken en de pijp plaatsen en de schoorsteen weer opmetselen.
Let op de RVS pijp hoeft maat +/- 3 meter lang te zijn maar het is beter hem tot aan het dak door te trekken om zo alls risico's te voorkomen.
Hoop dat je hier iets aan hebt/ groet
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Klusvraagbaak forum index » Interieur tips
Pagina 1 van 1