hoekprofiel bevestigen op hoek

  • #1
A

Anonymous

Guest
Bij het uitbreken van ramen is de binnenzijde van de muur altijd kapot.
Je kan dan gebruik maken van een ijzeren hoekprofiel om dit te herstellen.

Hoe moet je dit hoekprofiel bevestigen op de kapotte hoek. Met schroeven (omdat er gaatjes in het profiel zitten) of met een dot pleister en wachten tot dit droog is?
En hoe krijg je dit in godsnaam terug op een mooie rechte hoek.Ik wil de binnenkant aan het raamkozijn daarna terug opvullen met pleister (stukadoren) omdat een stuk gyprocplaat altijd krom trekt en niet mooi oogt. Hoe ga je dan het best te werk ?

Bedankt.
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Bij het verwijderen van een raamkozijn beschadigt een muur niet, hooguit komt er wat stucwerk los, wat wat meer is als er 'om de hoek heen' is gestucadoord bij ramen die ver naar voren (buitenzijde) zijn gemonteerd. Normaal een kewstie van stucwerk repareren met bv. fix and finish.

Als toch door het ruw uitbreken van een kozijn het stucwerk aan gort is, alle losse delen afsteken en opnieuw stucadoren. en nieuwe afdeklatten over naad langs het kozijn monteren.

Bij verdiept naar voren gemonteerde kozijnen en stalen stuchoeken uitsteken, al het losse stucwerk weghalen. Met een paar dotten snelpluister nieuwe stucwapaningen hoeken waterpas stellen, en daarna de muur opnieuw stucadornen, en afdek hoeklatjes monteren om de stuckrimpnaad te verbergen als alles door is.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
ok alvast bedankt.
Dus eerst met snelgips het hoekprofiel
plaatsen maar hoe zet je dit hoekprofiel in een mooie rechte hoek (langs alle beide zijden ).

bv bij een deur kan dit hoekprofiel meer dan 2 M zijn dit los je niet zo gemakkelijk op met een waterpas en winkelhaak (met koorden of een provisoire lat plaatsen of iets anders )bedankt
 
Thread starter Similar threads Replies Date
D 1
I 0
A 1

Forum statistieken

Onderwerpen
3.458
Berichten
8.960
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan