Dragende tussenmuur

  • #1
A

Anonymous

Guest
Hallo,

we gaan met een aantal studenten een huis bewonen waar het e.e.a aan moet gebeuren.

Een van de kamers is op dit moment alleen via een andere kamer te bereiken. Aangezien dit ongewenst is, is het de bedoeling om een tussenmuurtje te bouwen, waar een extra deur in komt zodat er een halletje ontstaat tussen beide kamers in. Voorzover geen problemen, hier zijn diverse oplossingen voor mogelijk met gasbetonblokken, gipswanden e.d.

Nu is het zo dat de kamers zo'n 3,5 meter hoog zijn. Om de ruimte optimaal te gebruiken willen we eigenlijk een soort vliering bouwen waar het bed en evt. wat opslagruimte ingebouwd kan worden. Het probleem is dat de bestaande tussenwand tussen de 2 kamers een niet dragende gipswand is (het was eerst 1 hele grote kamer). De tussenwand naar de hal toe lijkt een grote schuifdeur geweest te zijn, waar nu 1 deur + een gipswand is ingebouwd. Ook hier dus niet echt wat je noemt een stevige ondersteuning voor zo'n vliering.
De kamer is ongeveer 5 meter breed en de vliering zou over de gehele breedte en over een lengte van ongeveer 2,5 meter gerealiseerd moeten worden.

De makkelijkste oplossing ons inziens zou zijn om de nieuwe te bouwen wand "dragend" te maken zodat de vliering daar op kan rusten (gedeeltelijk over het halletje heen dus). Hoe is dit het makkelijkste te bewerkstelligen?

BvD

VT
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
ytong gasbeton is zeer geschikt om een draagmuurtje van te maken
 
Thread starter Similar threads Replies Date
J 1
A 1

Forum statistieken

Onderwerpen
3.463
Berichten
8.965
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan