Gaskachel waakvlam, Zie verhaal zover a.u.b. (of niet?).

  • #1

G.W.

New member
Gaskachel dus, waakvlam blijft niet aan, thermo koppel vervangen werkte niet. Kan hem vol aanzetten door handmatig de waakvlam knop in te drukken onder de eigenlijke knop, en zo dus de hitte flink laten oplaaien eventjes zodat de koppel goed heet wordt, maar nog valt die uit als ik ‘m loslaat, meerdere nieuwe thermokoppels geprobeerd. Zag dat andere kachel toevallig zelfde blok had, veer uitgewisseld (dus van andere blok in deze gezet), maar nog steeds zelfde, zonder veer erin werkt die gewoon, dus echt dat ’t daar aan moet liggen lijkt me, door dat veer (magneet inzet officieel? ) gedeelte. Geen verstand van kachels, maar dit lijkt toch haast alle logica te boven te gaan, enige wat in dat deel zit is de koppel en veer, laat je ‘m weg dan werkt die, doe je er een 99 % een goeie in dan werkt die niet.

Ps hoewel laatste keer andere kachel waar deze veer uit komt ook is gekapt, maar dacht, nieuwe thermo koppel en zal klaar zijn, maar “kon/kan” nog niet getest , en zelfde euvel zou toch wel heel toevallig zijn.
Ps bijde veren eruit met verschillende nieuwe thermokoppels geprobeerd op het gasstel, maar niks dus, en of ze te testen zijn op die manier, of iemand dat misschien ook weet (?).

Ps Heb met tuinslang aan stofzuiger ‘m ook al uitgezogen!
 
  • #2

fazertoer

Klus expert
Als je de knop op standje "waakvlam" zet, druk je hem in zodat er gas door de "waakvlamleiding stroomt" ,gelijktijdig druk je nu ook de "spoel" van het "thermokoppel" in.

Nu kun je de waakvlam ontsteken.
Houd deze een kleine 30sec. ingedrukt om de "spoel" te activeren.
Laat de aansteekknop rustig opkomen en de waakvlam moet blijven branden.

Is dit niet zo, dan is of het "thermokoppel" defect of de "spoel" is defect.


Blijft de waakvlam branden, draai dan de knop naar de volgende stand (meestal staat er een vlam teken op de knop), daarna zal (indien warmtevraag) de hoofdbrander gaan ontsteken.

Kijk ook eens of er niet ergens een " maximaalsensor" of beveiliging aan het gasblok gekoppeld zit, die willen ook nog weleens defect zijn.

Succes.
 
  • #3

G.W.

New member
Eén koppel kapot, één werkt alleen als wat scheef aansluit, dus opgelost. Bedankt.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.460
Berichten
8.962
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan