lekkende waterleiding

  • #1
A

Anonymous

Guest
In onze ondergrondse kelder, op de hoogte van de keuken van de buren, hebben wij een grote natte plek waarvan wij denken dat het veroorzaakt wordt door een lekkende waterleiding in de muur.
Kan iemand ons vertellen hoe wij erachter kunnen komen of dit ook werkelijk zo is.
Bestaat er meetapparatuur om dit op een simpele manier te vinden?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Ook goedemorgen, Johan,
Ik neem aan dat je al van alles hebt geprobeerd met je buren.
Het komt ook wel eens voor dat een afvoer lekt en langs de pijp langzaam een hele natte plek veroorzaakt. Ook een toilet van de bovenverdieping kan tijdens het doorspoelen in oudere huizen doorslaan (meestal op de verbindingen) en hele natte plekken veroorzaken. Is dat het allemaal niet dan zou je wanneer je op vakantie gaat eens je water helemaal af moeten sluiten en aftappen. Aftappen niet vergeten dus! Bij terugkomst weet je dan in ieder geval of het bij de buren of bij jezelf is. Natuurlijk kunnen de buren dit ook doen als jullie niet gelijktijdig op vakantie gaan.

Succes,

Groeten,
Rene
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Hallo Rene, bedankt voor je reaktie.
Wij weten zeker dat het niet van ons afkomstig is, omdat wij aan die kant van het huis totaal geen waterleidingen hebben lopen, en het grondwater op zo`n 10 meter diep zit.
Wat betreft de buren, daar moeten wij nog kontakt mee opnemen en dat zal niet prettig verlopen.
Wij hebben 6 jaar moeten zeuren en doen om ze zover te krijgen dat ze de oude stortput buiten wilde vernieuwen omdat onze kelder daardoor ook helemaal nat werd en tot overmaat van ramp na een zware plensbui er 35cm water in onze kelder kwam te staan, maar ook daar waren ze niet van onder de indruk en dus moesten wij dreigen met een rechtzaak.
Uiteindelijk hebben ze dan een rechtstreekse verbinding naar het riool gemaakt maar hebben het onderste gedeelte van die put laten zitten, dus weten we niet of dat ook nog problemen kan veroorzaken of dat het kapotte leidingen zijn.
Vandaar dat wij op zoek zijn naar middelen die overduidelijk kunnen aantonen wat bij hun de oorzaak is.
Groetjes van Johan.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Wat een ellende. Lekkere buren die je zo laten zitten.Ik hoop dat je eruit komt. Ik denk dat dat toch echt de enige methode is.

Succes,
Groeten,
Rene
 
Thread starter Similar threads Replies Date
P 0
E 3
J 6
D 1
H 0

Forum statistieken

Onderwerpen
3.463
Berichten
8.965
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan