muur verwijderen - draagmuur

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Kan het zijn dat een muur waar een schouw in zit toch een "draagmuur" of steunmuur is en zo ja hoe kan ik die toch verwijderen? Ik wil een doorgang maken van living naar keuken.
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Hoi Joso,

Het is heel aannemelijk dat een muur waar een scouw inzit, een draagmuur is. Vanwege dat er in een schouw een schoorsteen zit, en dat deze meestal naar het dak gaat is deze muur doorgemetseld tot aan het dak.
Of dit correct is kun jezelf het makkelijkste beoordelen, controleer of er boven deze muur zich nog een andere muur bevind, dit door boven te gaan kijken. Zit er boven deze muur geen andere muur dan kan het nog zijn dat een eventueel plavond er oprust. Is het een draagmuur dan zou je de muur alsnog weg kunnen halen zodra je de steunende functie ervan, verwijderd hebt door boven de muur een metalen/betonnen of houten balk in te metselen.
Deze balk moet dan wel weer rusten op twee andere muren/kolommen. Hou er wel rekening mee dat de balk (welk materiaal dan ook) stevig genoeg is om de neergaande krachten op te kunnen vangen.
Schakel bij twijfels over de werkzaamheden een deskundige in !!!

Suc6.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
99 van de 100 zit een schouw in een verbindingsmuur met eventuele buren of een buitengevel als je de schouw afbreekt langs die bestaande muur hoef je niks op te vangen die muur is sterk genoeg dus geen balken van ijzer of hout maar je moet dan de hele schouw verwijderen ook in de slaapkamers tot bovenaan toe. suc6
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Bericht goed lezen, meneer wil een doorgang maken, niet alleen de schouw verwijderen !
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan