plat dak zinken bedekking

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Ons platte dak waar we een dakteras op willen maken met houten aanlegsteiger delen heeft een zinken bedekking met daarop grind met hier en daar een plas teer.

Zou dit zo zijn vanwege mogelijke vroegere lekkeage?
Of was dit gebruikelijk

Is het verstandig om er eerst een nieuwe dakbedekking op te leggen en van welk materiaaal dan? Zink of mastiek?

Als we balken op het dak leggen om de houten vloer te leggen is het dan verstandig om nog vilten stroken onder de balken te leggen?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
veiligheidshalve nieuwe dakbedekking eventueel met rubberen lap uit 1 geheel. Is duur maar zou voor het leven zijn. Andere oplossing is kwaliteitsroofing gekocht in een speciaalzaak en dus niet bij een doe het zelf zaak. roofing moet rubber bevatten en geen bitumen zoals vroeger. goede roofing is van het Duitse merk klewa> bij goed branden 20 tot 30 jaar gerust> Succes!!!
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
en dan?
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Verder heb ik geen ervaring met het leggen van zo`n houten terras op een dak, maar heb wel al eens gezien dat er een kader van teakbalken op de roofing gelegd wordt waarop dan weer teaken planken geschroefd worden. Persoonlijk zou ik wel eens bekijken ofdat je die houten kader niet op een vijftal cm afstand van de roofing kan plaatsen bijv. door deze tegen de muur te vijzen en eventueel te voorzien van enkele steunpunten op de roofing. Zo staat de teak minimaal in contact met het water op het dak, Voor de rest: vraag nog eens rond en succes
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan