Schelpen oplossing tegen vocht in kruipruimte

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Door hoge grondwaterstand heb ik last van vocht onder de vloer. Gevolg: doorslaande muur (spouwmuur). Kruipruimte is ong. 1,50 meter diep. Is het aanbrengen van een laag schelpen een adequate oplossing? Hoe dik moet de laag zijn? Alternatieven?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Mijn buren hebben schelpenisolatie genomen en zijn er zeer over te spreken, het klimaat in huis voelt prettiger en ze zijn van hun vochtproblemen (schimmels en muffe lucht) af.In principe werken de schelpen langer dan je huis zal bestaan.

Eerder hadden ze extra ventilatieopeningen in de kelder gemaakt gemaakt, maar hierdoor werd het huis te koud.

Bij een klant (cafe) met een vochtige kelder heb ik ook wel eens een kleine ventilator aangebracht, dit hielp ook enigzins...

zoek eens met google naar
isolatie schelpen vocht (kruipruimte)
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Vochtproblemen :

Vocht in de kruipruimte van een woning. Een hardnekkig probleem, dat niet alleen bezitters van oudere woningen treft. Integendeel. Ruim driekwart van alle ernstige problemen bij oude en nieuwe woningen blijkt het gevolg te zijn van een te vochtige kruipruimte.

Vaak wordt niet 1 enkele woningbezitter door vocht geplaagd, maar komt het probleem voor in een heel woningblok, een volledige straat of zelfs een complete woonwijk.. Daardoor is vocht tevens een nachtmerrie voor woningcorporaties en particuliere exploitanten.

De gevolgen van vocht zijn maar al te goed bekend: vochtplekken op de muren, schimmel, stankl, rottende vloeren, aangetaste vloerbedekking en meubels, plus zorgwekkende gezondheidsproblemen bij de bewoners. Kortom: vocht pleegt een aanslag op de leefbaarheid in een woning en brengt ernstige schade toe.

Een oplossing :

Het blazen van zand of waddenschelpen in kruipruimten van woningen is een activiteit van www.kooijgroep.nl . Waddenschelpen vormen een volledig schoon natuurproduct, milieuvriendelijk gewonnen uit de waddenzee. Deze isolerende en regulerende vullaag zorgt ervoor dat de bodem op natuurlijke wijze wordt afgesloten en heeft optrekkend vocht niet langer toegang tot de kruipruimte en wordt condensvorming tegengegaan.

Schelpen hebben als eigenschap dat ze geen capillaire werking bezitten en derhalve behoort optrekkend vocht tot het verleden. Daar verder geen verdamping meer ontstaat, zal de lucht-vochtigheid in uw kruipruimte aanmerkelijk lager worden. Schelpen bestaan uit kalk. De hoge pH waarde zorgt er tevens voor dat schimmel en stank aanzienlijk zullen verminderen. Zand en diverse soorten korrels daarentegen, hebben deze eigenschappen niet.

Het soortelijk gewicht van schelpen is vrij laag (±700 kg/m³). Bijkomend voordeel hiervan is dat er minder snel verzakking onder uw woning op zal treden. Bovendien hebben schelpen een zeer goede isolerende werking tegen optrekkende koude (± 75% lucht). Het klimaat in uw woning zal hierdoor sterk verbeteren.

De ervaring van mensen met bronchitis, reuma, cara en personen met overgevoeligheidsproblemen is dat het verschil duidelijk merkbaar is.

Schelpen zijn duurzaam. Zij hebben een onbeperkte werking en levensduur, door de grote jaarlijkse aanwas ondervindt het natuurlijk evenwicht geen schade in de winning ervan.

Het is mogelijk dat men voor een energiepremie voor bodemisolatie in aanmerking komt. Wij adviseren hierover contact op te nemen met het energiebedrijf in de regio.

Met vriendelijke groet,

kooijgroep
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
om adequaat te werk te gaan kunt u verschillende dingen doen.

a) drainnage onder het huis aanbrengen,
zodat deze het "overtollige" water kan afvoeren.
b) over de drainage kunt u schelpen gooien +/- 10 cm.
c) zorgen voor voldoende ventialatie zodat er geen schimmelvorming en rrot kan optreden.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan