Specifieke eisen aan Elekticiteit in een badkamer

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Wat zijn de specifieke eisen aan Elekticiteit in een badkamer (nieuw aan te leggen)
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Stopcontacten in een badkamer dienen altijd van het type 'scheerstopcontact' te zijn. Dat betekent dat ieder stopcontact in een badkamer voorzien moet zijn van een zekering (aardlek). Verder dienen lampen met een 'IP' keurmerk te zijn voorzien. Het nummer dat erachter staat, wijst op de afstand tussen bad/douche ruimte en de lamp (IP 44, 66 etc.)
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Vergeet vooral niet alle aardes aan elkaar te knopen met een daarvoor bestemt aardblok. Het is niet meer nodig zoals vroeger dat er vanuit de meterkast een aparte draad naar de badkamer getrokken moest worden. En stopcontacten kan je wel gebruiken maar je moet wel een veilige afstand aanhouden van het water.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Dus als ik het goed begrijp

1. alle metalen voorwerpen (lewisplaten kranen e.d.) in de badkamer aarden dmv bv aan te sluiten op de CV pijp

2. De nieuw te leggen bedrading altijd met een aarde draad naar de meterkast.

3. rekening houden met de zone indeling im de badkamer

Iets vergeten?
 
  • #5
A

Anonymous

Guest
In grote lijne klopt het wel wat je zegt maar niet aan de cvpijp je maakt 1 punt (het zogenaamde centraal aardpunt) en daar breng je alle aardedraden heen en die sluit je aan op de aarde van de electrainstallatie bv. een stopcontact in de badkamer Het gaat erom dat alle metalen delen met elkaar verbonden zijn zodat er geen spanningsverschil is, wat je dus zou kunnen voelen als "onder stroom staan" Hoop een beetje duidelijk te zijn, succes
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan