Spijkergaten dichten in hout

  • #1
A

Anonymous

Guest
Hoe kan ik het beste spijkergaten dichten in hout?
Ombouw van deur- en raamkozijnen zijn eraf gehaald om de wanden te stucen, nu zitten er in de houten planken allerlei spijkers, en omdat we de ombouw een andere kleur willen geven, krijg je allerlei spijkergaten.
Hoe die het beste te dichten met welk materiaal?

HaakieB
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Gewoon plamuren lijkt me. Tenzij het echt hele grote gaten zijn, dan moet je zoiets als "grote gaten vuller" nemen van alebastine. Na het plamuren opschuren en zonodig nogeens plamuren en dan weer schuren. Geen snelplamuur nemen want dat is maar tot 1 mm ofzo geschikt.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Spijkergaten en dergelijke kun je het beste dichtmaken met een oplosmiddel, krimpvrije en flexibel houtreparatiemiddel.
Dergelijke produkten zijn op basis van 2-K epoxyhars of 2-K polyurethan/acrylaat (Sikkens, Componex WR, droogtijd ½ h bij 15o C).
Om maar een greep uit het grote assortiment te doen wat door vrijwel iedere doe-het-zelf markt of anderszins wordt geleverd is die van Alabastine (Prof 325) wat op epoxyharsbasis is en binnen 4 uur overschilderbaar.
Afhankelijk van de benodigde hoeveelheid zijn er ook kleine handzame setjes van bijv. 150 gr. in de handel.
Nooit te grote hoeveelheden aanmaken, want als de verwerkingstijd (potlife) verstreken is en de verharding intreedt wordt de aangemaakte massa zo stijf dat deze niet meer is te verwerken.
Het spul is met de plamuurmes te verwerken, bij wegklinken de behandeling herhalen alvorens de plaatsen te hebben geschuurd. Of plamuren met een lakplamuur.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.459
Berichten
8.961
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan