Trillende leidingen bij gebruik toilet/kranen/wasmachine

  • Onderwerp starter Gewoontedier
  • Startdatum
  • #1

Gewoontedier

New member
Sinds enkele maanden gaan de leidingen in dit huis hard trillen wanneer je net een toilet hebt doorgetrokken en daarna een van de kranen in het huis wilt gebruiken om je handen te wassen. Daarbij komt ook nog kijken, dat er dan geen normale straal water door de kranen stroomt. Het zelfde probleem doet zich ook soms voor wanneer je bijvoorbeeld de wasmachine aan hebt staan en gelijktijdig een van de kranen wil gebruiken om je handen te wassen. Soms hoor je ook gewoon ’s nachts, wanneer niets aan staat, kortstondig een soort ‘gekreun’ door de leidingen.

Nu is het probleem vandaag dermate verergerd. De leidingen trillen zo hard dat je het gevoel hebt alsof er een helikopter boven je huis cirkelt na het doortrekken van de wc en na het aanzetten van een kraan of de douche stroomt er nog nauwelijks water door de kranen en douchekop .

We dachten het probleem te kunnen verhelpen door het vervangen van de toiletten (stortback etc waren erg gedateerd) maar dit blijkt de situatie niet te veranderen. Ik vrees dat het vervangen van de kranen ook zijn vruchten niet gaan afwerpen.

Laatste keer kwam het water ook nog boven in een wasbak toen de wasmachine draaide.

Hoe kunnen we dit probleem verhelpen of welke stappen kunnen we nu het beste zetten?

We hebben een tijd geleden al een loodgieter in de arm genomen maar die wist niks. Verder hebben we enkele jaren geleden een cv van Nefit model Topline genomen en hebben ze een tijdje terug daar iets moeten veranderen i.v.m. een landelijk probleem met dat model.
Dat is wel ongeveer rond dezelfde tijd geweest toen de problemen hier begonnen.

Voor de goede orde: De leidingen etc van dit huis stammen uit 1973/1974 en er zijn vier kranen en twee toiletten + nog een aansluiting voor een wasmachine en een voor een afwasmachine.

Mijn dank is groot want wij zijn nu wel een beetje radeloos geworden.
 
  • #2

fazertoer

Klus expert
Vervelend probleem!

Aan de Nefit ketel zal het niet liggen want het onderdeel dat ze daar (onder garantie) hebben vervangen is de warmtewisselaar!

Je geeft zelf al aan dat de leidingen erg verouderd zijn?
Ik denk dat je het probleem moet gaan zoeken in een loszittende "zitting" van een tapkraan, mengkraan of een wasmachine kraan :idea: .

Kan ook dat de oude leidingen niet meer in de beugels vastzitten of dat de beugels zijn doorgeroest, dan kan de leiding bij afname ook gaan klapperen.

Een zitting is het gedeelte waar het "kraanleertje" in zit, deze kunnen bij wat oudere kranen los gaan zitten en dat kan bij het afnemen van water (stroming) gaan klapperen.

Mocht dit niet het geval zijn,kan je ook de waterleidingsmaatschapij inschakelen of er bij de watertoevoer niet een keerklep bij de watermeter is losgeraakt, deze keerklep gaat dan "zwemmen" en kan ook een klaperend geluid gaan veroorzaken.

Dat de waterdruk afneemt, kan ook met de bovenstaande problemen te maken hebben als een kraanleertje of zitting voor een doorstroomopening is gaan zitten en de leiding afsluit.

Zou zowiezo bij de wasmachine een waterslagdemper monteren, die verminderd bij het stoppen van afname van het spoelwater, enigzinds het knallen in de waterleiding.

Succes.
m.v.g. J.W.
 
Thread starter Similar threads Replies Date
H 1
Q 1
H 1
A 3
A 5

Forum statistieken

Onderwerpen
3.458
Berichten
8.960
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan