Vastzittende afsluitkraan

  • #1
A

Anonymous

Guest
De warmwaterafsluitkraan voor de keukenkraan zit vast. Hij moet dicht want er komt een nieuwe keuken in. Er zit alleen een centrale afsluiting voor de hele flat (!). Iemand een tip?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Met een beetje geweld los proberen te draaien met het risico dat die afknapt (oef) of anders de leiding bevriezen en er een nieuw kraantje tussenzetten.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Kan dat wel, bevriezen? Ik weet dat het bij CV leidingen kan (staal), maar bij koperen waterleidingen? Knappen die dan niet als ze bevriezen? Het kraantje is nu afgeknapt van de draai-as, op zich niet zo'n ramp maar nu krijg ik 'm zeker niet meer dicht, en hij moet hoe dan ook worden vervangen.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Meestal zit een kraan vast omdat er door lekkage langs de spindel kalk komt te zitten op het asje en dus tussen asje en pakking. Van een kraan die lange tijd niet open en dicht is gedraaid moet je eerst altijd de pakkingdrukker lossen. Dus de moer rond het asje onder het nu afgebroken dwarsstukje. Gewoon linksom draaien en vervolgens kun je met een combinatietang de kraan verdraaien.

Echter: al die moeite heeft weinig zin want je zult toch een nieuwe kraan moeten zetten. En inderdaad: daarvoor zul je moeten bevriezen. Dat gaat met koperen leiding even goed of slecht als met een stalen. Zorg dat er geen doorstroming zit in de leiding, anders bevriest deze nooit en is het gasverbruik een dure liefhebberij. Informeer eerst maar eens bij Boels o.d. wat het vriezen kost. Misschien een echte loodgieter dan toch voordelig!. Suc6.
 
  • #5
A

Anonymous

Guest
als u een water kraan open zet,en u draaid de kraan helemaal open dan moet u 1 of 2toertjes terug draaien zal veel narigheid voorkomen ook al is er kalk
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.463
Berichten
8.965
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan