Verwijderen beton in tuin

  • #1
A

Anonymous

Guest
Wij hebben een huis met een volledige betegelde voor- en achtertuin (zo gekocht). We willen nu een gedeelte van de tegels, met bijbehorende betonlaag, verwijderen om toch wat groene stukken in de tuin te krijgen.

Het gaat om een gewapende betonlaag, daarop een laagje cement met daarop weer de tegels.

De tegels zijn er mbv een haakse slijper waarschijnlijk zo uit te halen. Voor de betonlaag heeft iemand voorgesteld eerst deze in te slijpen met een haakse slijper en daarna een breekhamer te gebruiken.

Het is wel de bedoeling dat de rest van de tegels/betonlaag blijven liggen en dus niet los/kapot-trillen met de breekhamer.

Kan iemand bevestigen dat dit (inslijpen+breekhamer) de manier is beton+tegels gedeeltelijk uit te tuin te halen of zijn er betere ideeen?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Er is bij de grotere verhuurbedrijven allerlei diamant zaag gereedschap te huur, afhankelijk van de dikte van de beton laag. Misschien kan je het gedeelte dat er uit wil hebben in parten zagen en die zo verwijderen. Je hoeft dan niet te hakken en breken. P.S. Als je nog nooit met dergelijk gereedschap gewerkt hebt kan je het beter laten doen.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.462
Berichten
8.964
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan