wandafwerking badkamer afwerken

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Hoi,
In onze badkamer is het stukje muur boven het bad gedeeltelijk betegeld. Tot 1.80 m hoog ongeveer. Daarboven is het stucwerk slecht, nou wil ik het op een eenvoudige manier afwerken. Kan dit m.b.v. een stuk (meranti) triplex dat ik dan schilder? Dat zou dan precies op de tegels moeten komen en doorlopen tot aan het plafond. Kan dit of levert dat problemen op?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
vaak komt slecht stucwerk op een badkamer door vochtproblemen hierdoor kun je schimmels en afbrokkelend stucwerk krijgen. een wandje ervoor zetten verstopt enkel het probleem, na verloop van tijd komt de ellende vaak alleen maar ernstiger terug (veroest bevestigingsmateriaal, schimmel rond of op het wandje en een vieze lucht).
handiger is te zorgen voor goede ventilatie (kan simpel met roostertje onder in de deur). de muur als hij droog is behandelen met een voorstrijkmiddel, stuckwerk repareren en dan verven.
alebastine heeft een prima voorstrijkgoedje in de handel wat prima werkt. al met al kost deze hele ingreep nagenoeg niks en is in een zaterdag gepiept.
succes.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan