WC verplaatsen naar een gelijkvloerse aanpalende kamer.

  • #1

Rolean

New member
Project WC verplaatsen naar een gelijkvloerse aanpalende kamer. Dit op 5 m van de oude afvoer in de vloer. Om uitbreken vloer en plaatsen van dikke buizen te vermijden is gedacht aan fecaliënvermaler.

Probleem Op sites van fabrikanten geringe info. De linkse tekening (in bijlage) is een installatie op gelijkvloers; doch met beluchting en met directe afvoer naar septische put. Beide opstellingen doen vermoeden dat de leidingen te verbergen zijn in een inbouw en dat de leidingen langs dezelfde muur moeten liggen van de grote afvoer in de grond.

Vraag Van een ervaringsdeskundige graag info over de aanpak en evaluatie na ingebruikname. Een duidelijke omschrijving van het verloop van de afvoer vanaf de vermaler naar de grote oude afvoer in de grond; is zeer welkom. Dank bij voorbaat.

 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • #2

fazertoer

Klus expert
Als het goed gemaakt is met de bouw, heeft je riool al een ontluchting naar buiten via een pijpje naar het dak?
Dus deze heb je niet nodig.


Voor je grote afvoer zijn er verloopringen te verkrijgen bij de goede DHZ winkel, met lijm of manchet verbinding.

Vanaf dit verloop kun je met een buis van 40 of 50 mm naar je vermaler toe(32mm is ook mogelijk maar dan alleen het eerste stukje!) , op deze manier heb je maar een kleine koker nodig om de afvoerbuis uit het zicht te laten verdwijnen.


Zoals in de beschrijving vermeld staat, zal je de vermaler regelmatig moeten reinigen, dus advies is: sluit hem zo aan dat hij makelijk te demonteren is :idea:

Succes, J.W.
 
Thread starter Similar threads Replies Date
J 0
J 0
W 1
A 1

Forum statistieken

Onderwerpen
3.458
Berichten
8.960
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan