Welke maat deur bestellen?

  • #1

Fdv

New member
We hebben een huis gekocht waar we de sleutel in november pas van krijgen, maar nu de spullen alvast bestellen. We willen een binnendeur (opdek) en deurkozijn (met bovenlicht) vervangen voor een ander kozijn met deur. Het huis is van 2002 en heeft een stalen kozijn. We willen een hardhouten kozijn met stompe glazen deur er in zetten. Het bovenlicht wordt dichtgemaakt met regelwerk, gips en stucwerk.

De afmetingen van de huidige situatie hebben we, echter weten we niet exact hoe breed de afstand van de muur tot muur is omdat het huidige kozijn er nog in zit. Het nieuwe kozijn is dikker aan beide kanten dus zal de nieuwe stompe deur minder breed worden dan de huidige opdekdeur.

Weet iemand zo aan de hand van deze maten wat de nieuwe maat stompe deur moet worden? Aangezien het een huis van 2002 is en deze stalen kozijnen met opdekdeur vrij vaak in nieuwbouwhuizen worden geplaatst zijn er misschien mensen die dit probleem ook al hebben gehad.

Huidige situatie:
Hoogte deur: 211.5 cm
Breedte deur: 93 cm
Hoogte kozijn: 263 cm
Breedte kozijn (waar deur in valt): 94 cm

Nieuw kozijn dikte : 56 cm
Hoogte kozijn: 231,5

De hoogte is niet belangrijk, aangezien het kozijn wel op maat kan worden gemaakt, echter de breedte van de deur is dus de onbekende factor.

Weet iemand hier een antwoord op?
Dank alvast voor het meedenken!

Deur 1.jpg Deur 2.jpg
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.459
Berichten
8.961
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan