Wat voor verschillende garagedeuren zijn er?

Heb je een garage, maar wil je een andere deur?
Of wil je een garage, maar weet je niet welke deur je uit moet kiezen? In dit artikel leggen we uitgebreid uit wat voor verschillende soorten garagedeuren er zijn, zodat jij de juiste deur uitkiest voor je garage!

De bekendste garagedeur, de kanteldeur

Garagedeuren zijn er in vele verschillende soorten en maten. De meest bekende is waarschijnlijk de kanteldeur.
Tegenwoordig komen er steeds meer variaties van de kanteldeur op de markt. Bijvoorbeeld de roldeur, deze rolt op in een kast of onder je plafond.
Doordat er veel verschillende uitvoeringen zijn en diverse fabrikanten garagedeuren produceren is gedetailleerde informatie per fabrikant of uitvoering niet in het kort weer te geven. Raadpleeg voor deze gedetailleerde informatie je zonweringsleverancier.

Kanteldeur

Dit is, zoals al eerder aangegeven, het bekendste type garagedeur. Van de verschillende garagedeuren is dit de meest gangbare.
Er zijn twee verschillende varianten te verkrijgen:
1. De deur die naar buiten kantelt
2. De deur die naar binnen kantelt

Sectionaaldeur

De tweede deur die we bespreken is de sectionaaldeur, deze deur wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt.
De sectionaaldeur bestaat uit losse delen, deze worden lamellen genoemd. Deze “lamellen” zijn ongeveer 40 tot 50 cm hoog.
Deze soort deur heeft een zeer hoge isolatiewaarde, dit is te danken aan de 20 mm dikke geïsoleerde delen en de rubbers, die ervoor zorgen dat je deur niet gaat tochten.

Sectionale garagedeuren kunnen ook geleverd worden met een aparte loopdeur, dit is vooral eenvoudig, als je bijvoorbeeld je fiets in de garage wilt zetten. Je hoeft dan niet de gehele garagedeur te openen.

Ook goed om te weten is dat er tegenwoordig speciale sectionaaldeuren te koop zijn die niet zo duur zijn en toch een goede isolatiewaarde hebben!

Roldeur

Deze deur was vroeger zeer populair, maar deze populariteit neemt steeds verder af.
Deze deur is dé oplossing als er in je garage geen ruimte vrij is tegen het plafond.

Voordelen van de roldeur en de sectionaaldeur
Voordelen van de twee laatst beschreven typen garagedeuren, ten opzichte van de kanteldeur, zijn: Beide deuren hebben een hogere isolatiewaarde en biedt je meer de ruimtewinst.

Montage van een garagedeur

De montage van een garagedeur is moeilijk door jezelf te verrichten, het beste is dan ook om een professional in te huren.
Er zijn verschillende professionele bedrijven die alleen maar garagedeuren monteren, maar tegenwoordig worden garagedeuren ook door verscheidene zonweringleveranciers aangeleverd en voor jou gemonteerd.

Reageren niet mogelijk.