condens op de ruiten

  • #1
A

Anonymous

Guest
Hallo,

Op onze slaapkamer boven hebben wij een raam met enkel glas. Iedere ochtend is het hele raam bedekt met condens, dat soms zelfs in plassen op het kozijn en de vensterbank ligt. Voor het hout is dit natuurlijk niet best. Vaak moeten we het raam de hele ochtend laten open staan voordat het weg is. Het raam op een kiertje open laten s nachts helpt niet. Helemaal open gaat niet, dan waait het wijd open. Bovendien is onze straat nogal rumoerig. We hebben de deur ook altijd open staan. Iemand tips hoe we de condens kunnen verminderen (of liefst: er helemaal vanaf kunnen zijn)?
bedankt!
Cali
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
vochtvreter plaatsen, hebben wij ook gedaan i.c.m raam op een kiertje.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
dubbelglasplaatsen
het is goedkoper dan je denkt
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Dubbel glas plaatsen en denk dan ook even aan een of meerdere ventilatieroosters in het dubbele glas op te nemen. Dan heb je een constante ventilatie
 
  • #5
A

Anonymous

Guest
Let op: condens is vocht uit warmere lucht dat neerslaat op koude ondergronden. Als je isolatieglas plaatst, slaat daarop het vocht niet meer neer. Het is dan goed mogelijk dat bijvoorbeeld de latei boven het raam of het plafond bij de buitenmuur de koudste plek wordt en dat daar dus het vocht gaat neerslaan. Dit uit zich in schimmelvlekken. Dus: isolatieglas is een goed idee, belangrijker nog is ventileren!!
 
Thread starter Similar threads Replies Date
A 9
Similar threads
Condens op ramen

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan