antieken grenen kast schilderen met waslaag schilderen

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Hallo,

Ik wil een antieken grenen kast schilderen, hierop zit echter een waslaag welke verwijderd moet worden. Ik ben nu met ammoniak bezig, heb alleen het idee dat dat niet voldoende is. Wie heeft er tips ?

Groetjes Helene
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Was, olie en de meeste wax soorten zijn niet meer verwijderbaar, deze trekken tot diep in het hout. Om de schade aan de oppervlakte van de ammoniak te herstellen, de kast met een vochtige doek afnamen, opvrijwen met wasbenzine of terpetine, daarna met een fohn (geen verfafbrander) de kast ligt opwarmen, hierna kan de kast opnieuw in de was gezet worden gebruik hier voor geen was uit spuitbussen maar uit blik. Antiekwas is het beste, voor notenhout, teak, palisander, en andere donkere hout soorten een donkereantiekwas gebruiken. direct goeduitvrijwen met een katoenen doek.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Afhankelijk van de wassoort doet spiritus ook wonderen. Maar helemaal krijg je het hier niet mee weg. Wel voldoende om een nieuwe waslaag aan te kunnen brengen. Succes.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Zonder de poging van Amoniak (geeft een chemiche reactie met het hout, wordt hierom zowel gebruikt bij houtmorfose (een process om b.v. eikenhout het uiterlijk van teak te geven) en in lichtere doseringen bij het rechten van door vocht krom getrokken grenen) was het inderdaad voldoende de was met een doek met een beetje spiritus de (verharde) boven laag van de was te verwijderen en schoon te maken.
 
Thread starter Similar threads Replies Date
A 1
A 2
A 1

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan