bedrading van huis

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Is het verplicht om in een huis alle leidingen door een buis te laten gaan of mag men ook de leidingen met kabels (2,5 mm) op de muren plaatsen.

sowi
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Er zijn twee manieren waarop je bedrading van het ene punt naar het andere in je huis "mag" brengen. Ik zet dat tussen aanhalingstekens, want er zal niemand zijn die jouw spullen gaat openmaken en een proces verbaal opmaakt omdat je niet volgens de norm werkt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je installatie betrouwbaar en veilig is !
Manier 1 is de meest gebruikelijke: het doorvoeren van 2,5 kwadraat geisoleerd koper door PVC (hard of flexibel). Manier 2 is het gebruik van VMVK-kabel. Dat is ook onder de grond te gebruiken. Het is een drie-aderig snoer (in 15 mm en 10 mm te verkrijgen), waarin de 2,5 kwadraat geisoleerde koperdraad al in zit. Het "koud" op de muur bevestigen van losse geisoleerde koperleiding is sterk af te raden en voldoet niet aan de veiligheidsnormen. Dit heeft alles te maken met kans op beschadigingen van de isolatie (en dus kans op kortsluiting en/of brand) en bijvoorbeeld inwerking van vocht. Succes
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan