CV ketel (combi) slaat te vaak aan

  • #1
A

Anonymous

Guest
Hallo allemaal,

Ik heb het volgende "probleem"
Ik vindt dat mijn combi ketel te vaak aanslaat. Het volgende gebeurt :
Ventilator aan, brander aan, warm water.
Dan na 2 a 3 sec. brander uit, pomp uit ventilator uit.

Dit herhaalt zich een aantal malen.
Het is zowel met de CV als met het tapwater (dus hete kraan open en na een aantal seconden heet water, dan weer koud, en vervolgens weer heet.
Met tapwater is het meestal maar 1 keer, maar de CV meerdere keren.

Storingsdienst kan niets vreemds vinden en zegt dat het door de wachttijd komt.

Ik heb een Vaillant CWK24-12

Iemand een tip?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Ik heb het zelfde probleem gehad.
Heb de combi toen helemaal laten ontkalken door een firma.
toen dit klaar was had ik geen problemen meer met de combi .
Ik laat dit om de twee jaar doen kosten vallen best wel mee.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Hallo,

Ik heb zelf gisteren ook een probleem gehad met mijn Vaillant CWK24-12. Mogelijk dat het iets ermee te maken heeft:

Het probleem was dat de ketel na een paar seconden branden ineens de gasklep sloot bij zowel het tappen van warm water of als de thermostaat aan slaat. Uiteindelijk ging de gasklep totaal niet meer open (terwijl de pomp wel bleef doorlopen). Na een tijdje ging ook de waakvlam vanzelf uit en kreeg ik tenslotte het gehele apparaat niet meer aan de praat.

Oorzaak van het probleem: de stuurprint van de 'luchtbewaking' was om zeep. Deze print regelt onder andere het regelmatig aan slaan van de ventilator en meet het drukverschil in de schoorsteen (op voldoende trek).

De stuurprint is volgens de specialist het meest onderhoudsgevoelige elektronika gedeelte van alle CWK24-12's. Het moet elke dag om de minuut de ventilator aan en uit schakelen, waardoor het in de praktijk slechts 5 jaar mee gaat. (ik had geluk met m'n 10 jaar).

De stuurprint is te herkennen met printnummer 711223. De bestelcode bij Vaillant is 13-0343, het kost ongeveer 50 Euro.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Hallo ruud.
Ik ken het. Na één jaar doet onze Hr solid VHR combi 24-28 iets vergelijkbaars. Hiervoor probleemloos, nu maakt hij zo elke 6/7 minuten een start. Eerst start de ventilator. Toerental wordt bereikt. Toestel ontsteekt. (codes 1,2,3). Daarna in bedrijf voor tapwater/of comfort stand (5). De temperatuur loopt dan op tot rond de 60 graden. Even later start de ventilator weer (2) en uiteindelijk loopt de pomp één minuut na. Dat betekent dat de ketel warm tapwater wil leveren, terwijl er nergens tapwater gevraagd wordt. Zou er cv-warmte gevraagd worden, dan zou de machine code 4 tonen en de pomp langer dan een minuut nalopen.
Ze hebben één onderdeel een keer vervangen, en toen ging het een paar dagen goed. Maar nu is het weer hommeles, dus bel ik morgen opnieuw. Maar eerst ga ik kijken of het helpt de ketel van de comfort stand om te zetten naar eco-stand.

lock
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.464
Berichten
8.966
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan