Drukverlies cv

  • #1
A

Anonymous

Guest
In mijn nieuwe huis heb ik net een nieuwe cv ketel en wat radiatoren verplaatst/vernieuwd. Vervolgens is er een vloer gegoten (waarin deze leidingen lopen). Het probleem: de druk van CV loopt na week of drie terug van 2 naar onder de 1. Verder loopt de ketel/radiatoren vol met lucht ondanks meerdere malen professioneel laten ontluchten. Hoe kan dit? Overigens kan nergens vocht ontdekken (alles aangedraaid) behalve in het slangetje dat van de ketel-sifon naar de afvoer loopt. HELP!
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Het is mogelijk dat er een waterlek is in de ketel zelf. Daar kan je weinig van merken omdat het water verdampt terwijl de ketel in bedrijf is.Om te weten te komen, of dit echt het geval is, moet je de ketel afkoppelen van de installatie en met een speciale pomp onder waterdruk brengen. Wanneer na een tijdje de druk daalt (te volgen op de manometer van het toestel) is de diagnose gesteld.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Expansievat kan defect zijn. ALs je je cv vult tot 2 atu, en je stookt op naar 80 graden, loopt de druk dan op? ja? expansievat defect. Anders zelf je hele installatie kcontroleren op lekkage en dan een installateur bellen om je toestel af te laten persen.
 
Thread starter Similar threads Replies Date
J 2
Similar threads
CV drukverlies

Forum statistieken

Onderwerpen
3.255
Berichten
8.702
Leden
13.212
Nieuwste lid
L. Kingma
Bovenaan