kelder lekt

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Mijn gemetselde kelder (1957) komt na langdurige regenval zo'n 2 cm onder water te staan. Het lijkt laag uit de muren te komen. Wat is een "waterdichte" en betaalbare oplossing?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Hoi Ingo, het dicht maken van de kelder kan eenvoudig met een soort coatingsverf wat bij de bouwmarkt te krijgen is. Belangrijker is om te kijken waar het van buitenaf de kelder in loopt. Zit er aan de buiten kant een regenpijp die defect is of zitten er scheuren in de fundering? eerst onderzoeken wat de oorzaak is, anders helpt het coaten niets. Succes Frank.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Ik heb ongeveer hetzelfde probleem en kom niet verder dan wat producten van Aquaplan: Kelderdichting, moet in 2 lagen worden aangebracht kost per 6 m2 per laag Euro 34,95. Totaal dus bijna Euro 12/m2.
Je hebt ook nog een speciale waterdichte mortellaag, moet ook in twee lagen worden aangebracht a 2 kg/m2. Een bus van 5 kg kost Euro 22,90. Totaal dus bijna Euro 20/m2. Wat het verschil is tussen beide kan ik niet zo goed ontdekken.
(Laten) impregneren van de muur kan ook, maar is nog duurder.
Als u goedkopere oplossingen ontvangt, houdt ik me aanbevolen.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
ik denk eerder aan het waterpeil in de buurt staat waarschijnlijk hoog ivm slechte afwatering het zal wel uit de bodem komen doe eens navraag bij de buren suc6
 
  • #5
A

Anonymous

Guest
Ik heb hetzelfde probleem, en ook de buren, wegens de hoge grondwaterstand. Het vocht komt naar binnen sijpelen via de kim, de voeg tussen de opstaande en liggende tegeltjes. Een gespecialiseerd bedrijf komt dat repareren door 20 cm hoog en ook 20 cm rondom op de vloer tegeltjes te verwijderen en het beton daaronder iets weg te hakken. Daarna wordt een special substantie in drie lagen aangebracht en vervolgens spermortel. Dit schijnt een goede oplossing te zijn waar ik 10 jaar garantie op krijg. Goedkoop is het niet, maar aan een lekke kelder heb je ook niet veel, toch ? Als je wilt kan ik je de naam van het bedrijf wel doorgeven.
 
  • #6
A

Anonymous

Guest
Ik heb een offerte van een gespecialiseerd bedrijf om mijn kelder die ongeveer 3.5m lang is en 1.80m breed te laten behandelen tot op 50 cm hoogte (5jr garantie) voor euro 2200,=
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan