plafond herstellen

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Wij hebben een oud huis en zijn bezig met het herstellen van de zgn. 'gewelven' in de kelder (de plafonds). Echter bij onze pogingen met metselspecie boven het hoofd te werken, valt de specie even hard weer naar beneden ondanks toevoeging van hechtmiddel. Wie heeft ervaring met dit soort reparaties?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Het probleem wat u heeft ligt bij het aanmaken van de specie.

1 U heeft de specie te nat gemaakt, de specie moet geen metsel specie zijn.
De specie moet tussen nat en droog zijn dan de plafond van te voren nat maken zodat de specie kan hechten.

2 U heeft geen stucmortel gebruikt, zoja dan geldt dezelfde tekst als hierboven. Zo nee dan kunt u beter stucmortel gebruiken.

suc 6
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Marionn

Een klus die eigenlijk aan een vakkundige over zou moeten laten.Alles hangt eigenlijk samen voor het verwerken en resultaat, zoals de huidige ondergrond conditie.
Het werken met specie vraagt zeker in dit geval de nodige ervaring, specie blijft nu eenmaal niet zo makkelijk hangen als je dit zomaar aanbrengt.
Als je het nog eens zelf wilt proberen doe het dan als volgt: de ondergrond moet stofvrij zijn, deze dan met water iets bevochtigen en dan met een troffel de specie tegen de ondergrond aan gooien, als je dan een heel gedeelte gedaan hebt voorzichtig afrijen en als de specie flink is aangetrokken met een natte spons vlakken.

succes.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.463
Berichten
8.965
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan