Plafond isoleren

  • #1

Louis

New member
Hallo,
Ik heb een woning in Amsterdam uit 1939 met houten vloeren. We hebben wel eens overlast van de bovenburen wanneer zij luidruchtig door hun huis lopen. Binnenkort willen we de huidige, en daarboven liggende oude plafonds (riet ed.), gaan verwijderen en zelf nieuwe plafonds gaan aanbrengen.

We willen de boel dan ook meteen goed gaan isoleren. Tegen warmteverlies, maar ook tegen geluid. Wat is hiervoor de beste methode die niet te kostbaar is? Als afwerking willen we gipsplaten/plafondplaten gaan gebruiken die daarna dan gestuct worden.

Alvast bedankt voor de tips!
 
  • #2

Pa-ul

New member
Het best kun je Rockwool platen nemen, deze zijn als harde platen te verkrijgen. Snij de platen precies op maat tussen de balken,druk ze klem omhoog tot ongeveer 1cm van de vloer van de bovenburen.Spijker later over de lengte van de balk aan weerszijde een dunne lat om die platen ook daar te houden. Steenwol heeft goede akoestische en brandvertragende eigenschappen. Ga er alleen niet vanuit dat het absoluut stil wordt.Als je bovenburen lopen te klossen blijft altijd de geluidsoverdracht via de balken. Gebruik nooit dampremmende platen zoals b.v. polystyreen, deze ademen niet en als je buren een dampremmende vloerbedekking zoals marmoleum of laminaat hebben zullen de vloerdelen verstikken en kunnen zelfs weg rotten.

suk6 Paul
 
Thread starter Similar threads Replies Date
B 0
J 0
M 0
H 0
P 1

Forum statistieken

Onderwerpen
3.463
Berichten
8.965
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan