Planning kleine verbouwing

  • #1
A

Anonymous

Guest
Beste klussers,

Ik wil de houten vloer in de woonkamer vervangen voor vloertegels; tevens laten wij ook een nieuwe keuken plaatsen. Probleem:ik kan geen planning maken. Moet ik eerst beton storten in de kruipruimte of een dragende vloer maken; en daarna de stucadoor laten komen of eerst nog de keuken laten plaatsen. Vloerverwarming was ik nog vergeten. Eventueel nog extra stopcontacten;misschien nog voorbereidingen voor de televisie, internet, telefoon; enz enz

groet, Robin
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Hallo Robin,

Hier een volgorde van werken om jou probleem wat te verhelderen:

1-Sloop de oude vloer er in zijn geheel uit, balken, planken alles. Pas op de eventuele oude gasleidingen die aanwezig kunnen zijn ,afhankelijk van de leeftijd van het huis.
2-Als je wandcontact dozen wilt bijzetten is dit een goed moment op de sleuven vast te freezen, nog geen leidingen leggen !
3-Stort de kuil dicht met maas/geel zand, en stamp dit vervolgens heel erg stevig aan. Beter is het om dit in lagen aan te stampen. NIET INWATEREN !!
4-Plaats over het gehele oppervlakte een dampwerende folie
5-Plaats over de folie isolatie platen. Dit is een soort piepschuim alleen dan vaster.
6-Plaats hierover ijzerenmatten b.v. 150x150x6mm dit weten ze bij de leverancier wel. Zorg ervoor dat deze op afstands blokjes ligt i.p.v. van op het piepschuim.
7-Plaats alle extra leidingen die je wilt aanleggen.
8-Stort betonlaag over het geheel en wacht een paar weken voordat je er iets overheen wilt leggen.

Dit is de normale volgorde, hoop dat je er iets aan hebt !

Tjeerd.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Goed de vloer ligt er nu in. Vloerverwarming: wil je nat (een CV systeem) of electrisch? Ga maar naar een specialist.

Ga kijken hoe je de keuken wilt hebben.

Laat de muren grof afwerken, in ieder geval egaliseren. Als je sierstucwerk wilt moet je dat pas later laten doen.

Afhankelijk van wat je waar wilt hebben frees je sleuven voor de leidingen en boor je dosen in. Voor de keuken is dit afhankelijk van wat waar komt (kookplaat, koelkast, afwasmachine e.d.).

Alles meer netjes vullen en glad afwerken.

Keuken precies aftekenen en tegelen en dan de keuken plaatsen. Of eerst de keuken plaatsen en dan tegelen, afhankelijk van wat jou handig lijkt.

Als je nu niet zeker weet hoe je alles moet doen, laat het dan doen.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
suggestie: bestaande balklagen laten zitten als ze goed zijn en 6 cm dunne betonvloer met Lewis-zwaluwstaarten plaat realiseren. Hierop unipipe voor vloerverwarming vastzetten, tussenbalksruimten isoleren met schuimplaat/randlat of woldeken gesteund met kippengaas. Platen niet bevestigen op balk; rondom beton (ook deurposten overal randje van 2 cm piepschuim voor expansie door opwarmen betonplaat. Nadeel: je kan niet tegelen in natte betonlaag; moet dus met lijm. Alles staat in instructie Lewisplaat.

Het volstorten van de kruipruimte met zand raad ik af; daar kan het fundament kletsnat van worden.

Leidingen hangen af van de soort muren die je hebt; verwerken in voorzetwand bij ouder huis; bij spouwmuur kan je ze infrezen. Extra voordeel van het handhaven van je kruipruimte is dat je daar je leidingen kwijt kunt en ook later nog eens een (spijt)stopcontaktje erbij maken zonder al te veel brekerij.

De bodem van de kruipruimte is ook nog eens (voordelig) en subsidiabel te isoleren met hergebruikt piepschuim schelpjes (Drowa).
 
Thread starter Similar threads Replies Date
M 0

Forum statistieken

Onderwerpen
3.463
Berichten
8.965
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan