Radiator omkeren

  • #1
A

Anonymous

Guest
Ik heb de radiator die een jaar geleden in de badkamer is geplaatst verwijderd, omdat het ligbad tegen die wand werd geplaatst. De meest voor de hand liggende oplossing is om nu een radiator te gebruiken die verticaal geplaatst wordt, zoals een design-radiator.

Zou er iets op tegen zijn, om de originele radiator 90 graden te draaien en "rechtop" toe te passen?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Erik,

dit is goed mogelijk, mits je de aanvoer bovenin doet en de retour contra onderin.
Let wel op dat je de onluchting ook bovenin plaats.
Mocht het ontluchten wat problemen geven draai dan alle overige radiators dicht, behalve deze ene, stook de temperatuur op en ontlucht direkt bij de cv instalatie.

suc6
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Als de oude radiator is voorzien van convectie strips (gegolfde plaat aan de achterkant), dan treedt er bij het draaien van de radiator wel capaciteitsverlies op. De gegolfde strip moet aan de onder en boven kant open zijn. De radiator draaien is dan wel mogelijk, maar het zij-aanzicht zal dan ook minder fraai zijn.
Misschien toch maar een nieuwe radiator?
Voor vragen over vermogen, prijzen en modellen....even reageren.
Suc6
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Raad je dit ten zeerste af. Ook vanwege het vermogensverlies maar ook omdat er geen stijgbuis in zit. Dit zit trouwens in veel designradiatoren niet. Deze gaat dan 'shunten'. D.w.z. werkt als een soort by-pass en wordt alleen onderin warm. Koop gewoon een goede nieuwe
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.464
Berichten
8.966
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan