wc watertoevoer

  • #1
A

Anonymous

Guest
al een tijdje duurt het langer dat de stortbak van de wc vol is.je hoort het water lang stromen maar het houdt wel op uiteindelijk.de wc zelf loopt dus niet door het is echt de stortbak zelf.Wie weet raad??alvast bedankt
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
kalk afzetting op de vul kraan waar de vlotter op aan is gesloten??

Kalk op de vlotter waardoor deze zwaarder is geworden??

Gaatje in de vlotter waardoor deze wellicht met iets water gevuld kan zijn??
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Hoi,

Jouw probleem heb ik bij mijzelf net verholpen. Ik dacht initieel ook aan problemen met de vlotter zelf, maar het zat meer in de afluiting van de leiding.

Als het water in het reservoir stijgt, stijgt ook de vlotter mee en drukt via een hefboom meganisme een membraam aan, die op zijn beurt weer de waterleiding afsluit. Een en ander was onder de kalk komen te zitten waardoor het water niet meer volleding werd afgesloten.

Op het horizontale gedeelte, bij het scharnierpunt van de vlotter zit een dop/ring die je los kunt draaien, daarachter zit een zwart rubber met een rood puntje en kruisje. Vervang dit rubbertje; dit gaat veel vlotter dan het hele mechanisme vervangen!

Veel succes, dinand
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
allemaal goede tips maar controleer eerst even of er niemand aan het kraantje heeft gedraaid zodat hij nu misschien half dicht staat.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.463
Berichten
8.965
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan