tweede aardlekschakelaar in de meterkast

  • #1
A

Anonymous

Guest
hallo
wij willen een tweede aardlekschakelaar in de meterkast erbij zetten,moet er dan niet ergens een schakelaar zitten waar je de stroom mee af kan sluiten?
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Jawel de hoofdzekering op de meter kast meestal 40Amp (bij mij dan) uitschakelen. Denk er dan aan dat het gehele huis geen stroom meer heeft.

Mijn vraag is aan u? waarom een tweede aarlekschakelaar.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Het is een goed idee om een tweede aardlekschakelaar in te bouwen, als je die dan ook nog je over je groepen verdeelt dan kan je nog altijd ergens in huis het licht aan zetten als de aardlek uit gaat. Doordat men vaak nog oudere apparaat in huis heeft krijgt men vaak een grote lekstroom en het is vaak zonden of onnodig om nieuw apparatuur te kopen omdat de aardlek uitgaat daarom is het beter om er meer als 1 te hebben je verdeeld hierdoor je lekstromen over de groepen.
Nee, er zit in Nederland geen schakelaar ze gebruiken de zekeringen er voor, normaal is dat 25 of 35 ampère voor een woonhuis.
Je kan een tweede inbouwen maar dan moet je iemand kennen die onder spanning zoiets kan doen of je moet dat door een installatie bedrijf laten doen en die kunnen met toestemming van het energiebedrijf je de zekeringen trekken.
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
vanaf 35 Ampere is een hoofd schakelaar verplicht. Meestal tref je 25 Ampere hoofdzekeringen aan. (in deze installaties zit meestal geen hoofdschakelaar, oppassen dus) Hou er rekening mee dat er in spanning kan staan op de metalen strippen in de groepenkast. Bij twijfel laat het dan door iemand met ervaring doen .. 220V is dodelijk....
 
  • #5
A

Anonymous

Guest
nou nou nou

Hier wordt de hoofdzekering verward met de hoofdschakelaar.
Als de hoofdzekering springt kom je en kun je deze niet zelf vervangen, en dient hiervoor de leverancier voor te zorgen.

Bij iedere moderne electra instalatie, zit een hoofdschakelaar om het gehele huis zonder electriciteit te zetten.
Zelfs bij oude instalatie's zit er één.

Ongelooflijk dat er iedere keer naar het energie bedrijf gebeld moet worden om de het huis zonder electriciteit te zetten, uit voorzorg om ongevallen te voorkomen wanneer er aan de electriciteit gewerkt word.
Kijk ééns goed op de kast.
 
Thread starter Similar threads Replies Date
D 1
M 0
G 1
E 2
W 1

Forum statistieken

Onderwerpen
3.463
Berichten
8.965
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan