vloerverwarming

  • Onderwerp starter Anonymous
  • Startdatum
  • #1
A

Anonymous

Guest
Kan Quick Step laminaat(PE Uniclic Combi)wel goed over vloerverwarming? en kan het alleen als hoofdverwarming of moet het als bijverwarming ?? en hoeveel graden + rendement ??
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Laminaat over vloerverwarming kan grote problemen geven, omdat het materiaal de warmte te veel isoleert. Daarnaast kan met laminaat kromtrekken door de warmte.

Dat is in principe bij vrijwel alle soorten laminaat zo...

Hoeveel graden en rendement valt geen zinnig woord over te zeggen, want dan zou je exact moeten weten, wat de isolerende eigenschappen van het laminaat zijn, de eigenschappen van de vloerverwarming enzovoort.

Als bijverwarming, met een speciale (retour-) thermostaat in de vloerverwarming, om te zorgen dat de temperatuur van de vloerverwarming niet hoger wordt dan bijv 30 graden, zou het wellicht nog kunnen.

Als hoofdverwarming ongeschikt! Ook geen garantie op het laminaat.
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
Heeft weinig met isolatie te maken behalve bij de laminaatsoorten die een isoleerede onderlaag hebben. Laminaat is altijd moeilijk door de bevestiging. Het kliksysteem (dus ook bij sommeige parketten) vormt het grootste probleem.

Of het geschikt is hangt af van:
- het legsysteem
- de warmtecoeficient van de hoot soort
- de warmtecoeficient van de drager
- verlijming drager en top laag

Alleen de fabricant van het laminaat kan zeggen of dit er voor geschikt is. Of een bedrijf dat dit merk voert en ook zowel in vloerverwarming doet alsmede in parkett en laminaat. Je kan eens informeren bij Leerink parket studio of bij de Parket Meester (bijde ook op internet)
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan