Vocht onderkant muren aanbouw

  • #1

ypy

New member
Goedemorgen,

Momenteel staan de plinten bol en valt de verf van de muur erboven af tot een hoogte van 20 cm. Ik vermoed een vochtprobleem van onderaf. Dit probleem speelt alleen in de aanbouw welke we al 6 jaar hebben. Voorheen nooit problemen mee gehad.

Iemand tips advies zodat dit niet weer gebeurt?

De plinten zijn van MDF. Trekken deze weer recht of wordt dit vervangen?

Gr Jasper
 
  • #2

joop

New member
Hey Jasper,

Wat vervelend dat je last hebt van vochtproblemen in je aanbouw. Laat me je vertellen hoe je dit kunt aanpakken en voorkomen dat het nog een keer gebeurt.

Toen ik hoorde over je bolstaande plinten en afbladderende verf, dacht ik meteen aan een vochtprobleem. Het eerste wat je moet doen, is de oorzaak vinden. Denk aan mogelijke lekkages in waterleidingen, afvoeren, of een verstopte dakgoot. Een andere veelvoorkomende oorzaak is optrekkend vocht door een ontbrekende of beschadigde vochtkering in de fundering.

Ik zou je aanraden om een professional in te schakelen, zoals een bouwkundig inspecteur of een vochtbestrijdingsspecialist. Zij kunnen precies aangeven waar het probleem zit en wat je eraan kunt doen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de vochtkering gerepareerd of vervangen moet worden. Als er lekkages zijn, moeten die uiteraard zo snel mogelijk gerepareerd worden.

Ventilatie is ook belangrijk. Als er niet genoeg ventilatie is, kan vocht zich ophopen en problemen veroorzaken. Misschien moet je een ventilatierooster installeren of zelfs mechanische ventilatie overwegen.

Nadat je de oorzaak hebt aangepakt, moet je de schade herstellen. Laat de muur en de plinten eerst goed drogen. Dat kan even duren, afhankelijk van hoe vochtig het is. Helaas zullen de MDF-plinten die bol staan, niet meer recht trekken. Die moet je vervangen. Overweeg om vochtbestendiger materiaal te gebruiken, zoals PVC of behandeld hout.

Als de muur droog is, verwijder dan de loszittende verf en behandel de muur met een vochtbestendige primer voordat je opnieuw gaat schilderen. Dit helpt om toekomstige vochtproblemen te voorkomen.

Voor de lange termijn is het belangrijk om regelmatig te controleren op tekenen van vochtproblemen, vooral na zware regenval. Zorg ook voor goed onderhoud van de muren en plinten en overweeg het gebruik van vochtvreters in de ruimte om de luchtvochtigheid laag te houden.

Met deze stappen kun je het vochtprobleem aanpakken en voorkomen dat het in de toekomst weer gebeurt. Succes, en als je nog vragen hebt of hulp nodig hebt, laat het me weten!

Groeten,

Joop
 
Thread starter Similar threads Replies Date
B 2
M 0
G 1
V 0
N 5

Forum statistieken

Onderwerpen
3.449
Berichten
8.954
Leden
13.486
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan