Verbouwing en financiering welke leenvormen zijn er?

De uitvoering van een verbouwing is één ding, de financiering ervan kan echter soms een struikelblok zijn. Als je zelf niet zo’n spaarder bent of je wilt niet al je spaargeld aanspreken, is het een logische manier om te gaan lenen. Welke leenvormen zijn er nu eigenlijk als financiering voor je verbouwing en welke zijn geschikt voor jouw situatie?

Wat voor soort leenvormen zijn er?

Welke financieringsvorm voor jou het meest geschikt is, hangt helemaal al van je situatie, en ook van het type verbouwing.

* Doorlopend Krediet
Dit is een kredietvorm financiering waarbij je tot de afgesproken limiet onbeperkt mag opnemen zo beschik je voortdurend over een extra reserve. Je kunt bij deze leenvorm altijd boetevrij (geheel of gedeeltelijk extra) aflossen. Het geld dat je afgelost, kun je weer opnemen tot aan de limiet zodat je altijd geld achter de hand hebt.

* Rentekrediet
Een rentekrediet is een aflossingsvrije lening en lijkt veel op een doorlopend krediet. Daarmee is het rentekrediet een goede oplossing voor mensen, die verwachten dat ze over een paar jaar meer bestedingsruimte hebben of als er over een aantal jaren een bedrag vrijkomt van bijvoorbeeld een spaarproduct.

* Persoonlijke Lening
Bij deze kredietvorm betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing over een vooraf afgesproken looptijd. Normaal gesproken leen je een bedrag van minimaal EUR 3.000,- en betaal je dit in 24 tot 120 maanden terug.

* WOZ-krediet
Deze kredietvorm heeft een zeer lage rente en hierbij kun je kiezen voor een WOZ-doorlopend krediet of voor een WOZ-rentekrediet (aflossingsvrij). Deze kredietvorm is een goed alternatief voor een 2e hypotheek en er is geen sprake van afsluitprovisie, notaris- of taxatiekosten.

Welke leenvorm is geschikt voor jou?

Welke vorm voor jou het meest geschikt is, hangt helemaal al van je situatie, en ook van het type verbouwing. Als je bijvoorbeeld een kleine verbouwing wilt, en hier een langere periode voor wilt uittrekken om zelf te klussen, kan een doorlopend krediet de beste vorm zijn. Maar als je een grote en dure verbouwing wilt laten doen, is wellicht een WOZ-krediet de beste oplossing. Het is in ieder geval raadzaam om te laten berekenen wat voor jouw situatie de beste oplossing is.

Verbouwing

Reageren niet mogelijk.