Vloerverwarming in de badkamer

Met vloerverwarming in je badkamer begint je dag een stuk aangenamer
Zo heb je ’s ochtends een lekker warme vloer en hoef je niet op een koude ondergrond te gaan staan, dit is vooral in koude tijden, zoals de winter een groot voordeel!

Een ander groot voordeel is dat de vloer vanzelf, zeer snel, opdroogt. Je hebt dus nooit meer last van een natte vloer in je badkamer.

De voordelen van vloerverwarming in de badkamer

In dit artikel worden de voordelen van vloerverwarming in de badkamer genoemd, de verschillende soorten vloerverwarming vergeleken en krijg je verdere informatie over vloerverwarming in je badkamer!

Vloerverwarming met buizen of elektrisch
Er zijn twee verschillende soorten, te weten de vloerverwarming met een buizensysteem en de vloerverwarming met een elektrisch systeem.

Vloerverwarming met een buizensysteem
Dit is de eerste soort vloerverwarming die op de markt verscheen.
Deze soort zorgt ervoor dat water, dat in de buizen zit, wordt verwarmd tot uw gewenste temperatuur.
Vloerverwarming met een buizensysteem wordt aangesloten op de bestaande CV-installatie, door middel van een speciaal verdeelunit, deze heeft een eigen thermostaat die ervoor zorgt dat de vloer netjes op temperatuur blijft.

De verwarmingsbuis wordt over de hele oppervlakte van de vloer gelegd, op deze manier wordt uw badkamer gelijkmatig verwarmd. Hier komt de afwerkvloer overheen te liggen.
Overigens is het neerleggen van dit soort vloerverwarming zeker géén doe-het-zelf klus, dit moet door een specialist gedaan worden.

Elektrische vloerverwarming
Deze bestaat vaak uit een klokthermostaat, vloerverwarmingsmat of vloerverwarmingskabel. Hiervandaan loopt de zogenoemde vloersensor, die de temperatuur van de vloer op meet.

Een elektrische vloerverwarming is zeer duurzaam, onderhoudsvrij en volkomen geluidloos.
Een ander voordeel van elektrische vloerverwarming systemen is het feit dat ze minder dik zijn dan de vloerverwarming met een buizensysteem.

Elektrische vloerverwarming is dus iets makkelijker in te bouwen. Daarbij is het aanleggen van dit soort vloerverwarming eenvoudig door uzelf te doen, dit bespaart weer op de portemonnee! In de meeste gevallen zal elektrische vloerverwarming in de badkamer wel ondersteunt moeten worden met radiatoren. Vloerverwarming als hoofdverwarming geeft te weinig vermogen.

Bij beide soorten vloerverwarming zit meestal 10 jaar garantie.

Voordelen van vloerverwarming in het algemeen
Hieronder staan verschillende (nog niet genoemde) voordelen van vloerverwarming in uw badkamer:

  • De warmte wordt gelijkmatig verdeeld, dit betekent besparing op de energiekosten!
  • De vloer houdt de warmte langer vast.
  • Betere luchtkwaliteit, dit komt door minder zwevend stof.
  • Bij vloerverwarming wordt de vloer drooggestookt. Je krijgt dus geen last meer van huisstofmijt.
  • Als je een kleine badkamer hebt en geen plaats voor een radiator, plaats dan vloerverwarming, dit bespaart ruimte.

Reageren niet mogelijk.