3 extra groepen plaatsen op 1 meter

  • #1

overwater

New member
Hallo,

wij zijn bezig met het verbouwen van een ruimte die apart verhuurd gaat worden. Het zijn 2 units, de stroom komt op 1 punt binnen in unit 1. Vanuit de stoppenkast gaat de stroom nu, 1 groep, naar een oude meter(alles nog wel intact alleen geen stroom meer, aanvoer draad van eneco doorgesneden en afgesloten)
Nu moeten er 3 extra groepen bijgeplaatst worden in unit 2, maar om het stroom verbruik gelijk te meten is het makkelijk om dit over de oude meter die er nog ligt te laten lopen. Maar nu het volgende probleem, 3 groepen bij elkaar plaatsen en allen laten lopen via de meter, betekend dit dan krachtstroom?
ik heb op het Forum ook gelezen dat bij iederen krachtstoom binnenkomt. Is dit nu nog te splitsen wanneer je het via de stoppen waar de stroom binnekomt laat lopen(waar een zegel opzit)?

Alvast bedankt voor de reactie.

Groet
Marcel
 
  • #2

Sxnder

New member
Aftakken kan na de meter in de groepenkast. 3 fase is niet strikt noodzakelijk maar waarschijnlijk wel wenselijk ivm het totale opgenomen vermogen voor meerdere huishoudens. Verder zou ik u adviezeren voor deze klus een installateur in de hand te nemen. Er moet goed gekeken worden wat er precies wordt aangesloten en wat de waarden van de hoofdzekering en zekeringen tbv van de subverdeler moeten zijn. Ook moet de aarding aan de norm voldoen. Er zijn nogal wat voorschriften van toepassing hier, zeker ivm verhuursituatie. Dit is geen doe-het-zelf klus.
 
Thread starter Similar threads Replies Date
H 1
H 0
A 4
A 3
A 4

Forum statistieken

Onderwerpen
3.461
Berichten
8.963
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan