Probleem warm water badkraan

  • #1

Susanne

New member
We wonen ruim 8 jaar in dit huis. De badkamer is destijds door de bewoner, een klusjesman, aangelegd, we schatten zo'n 15 jaar geleden. In het begin ging douchen nog prima met een acceptabele straal warm water; ook het bad vol laten lopen ging goed, al duurde het vrij lang, maar dat komt m.n. omdat ons bad een 2-persoons is.

Heel geleidelijk merkten we dat de straal warm water tijdens het douchen in bad steeds dunner werd, m.n. in de winter. Ook het laten vollopen van het bad ging steeds langer duren. Op een gegeven moment hebben we de thermostaatkraan uit elkaar gehaald, voor zover mogelijk schoon gemaakt / ontkalkt, terug geplaatst en dit herhaald. Aansluitend voor alle zekerheid de thermostaatkraan 2 jaar geleden vervangen door een mengkraan, wat echter niet heeft mogen baten.

Twee keer is de monteur van de ketel geweest om ernaar te kijken. De ketel functioneert prima. Het is uitgesloten dat het probleem hem in de ketel zit. De ketel staat op zolder en de warmwaterdruk zowel in de wastafel in de badkamer als beneden in de keuken is perfect en identiek. Het probleem zit hem in de warmwaterdruk uit de badkraan - koud water GEEN probleem!

We hebben al 2 jaar niet meer in bad gezeten en tijdens het douchen is het inmiddels zo erg dat het water er aan de onderkant (badkraan) uitkomt i.p.v. uit de douche, als we de kraan iets warmer zetten... Haren wassen onder een extreem dun straaltje lauw water is geen plezier. We vullen het babybadje nu maar met warm water uit de wastafelkraan, want daar komt zoals altijd een goede straal warm water uit.

Onlangs gaf iemand aan dat de leiding die waarschijnlijk (?) vanaf de wastafelkraan naar het bad is afgetakt, verkalkt kan zijn. Is er iemand die mij kan helpen dit probleem op te lossen of een goed advies heeft, want het is echt niet meer te doen... Wat voor iemand moeten wij inschakelen om het probleem op te lossen? Een nieuwe badkamer + leidingen is voor ons momenteel geen optie...
 
  • #2

neesje

New member
Kijk eens in de S-koppelingen, hier zitten soms rubberen bussen in welke na verloop van tijd gaan vernauwen.
Deze bussen kun je gewoon verwijderen, verder kan het ook nog zo zijn dat er zeefjes in de aansluitkoppelingen van de kraan zitten en deze kunnen ook vervuild zijn.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
3.463
Berichten
8.965
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan