Verschillende soorten kit

Een elastische verbinding
Kitten is het zodanig opvullen van een spleet of verbinding dat er een elastische verbinding ontstaat. Een uitzondering op deze regel is montage kit dat een vaste verbinding maakt. De verschillende soorten kit en hun toepassingen.

Glazen ruiten worden in sponningen gekit, overgangen van hout naar steen worden gekit, aquaria worden gekit, badkamers, keukenbladen, hoeken in tegelwerk, kleine lekkages in daken, kortom het aantal toepassingen is eindeloos.

Er zijn heel veel verschillende kitten allemaal met hun eigen karakteristieken, wel of niet overschilderbaar, wel of niet geschikt voor vochtige ruimtes etc.

Je moet je altijd realiseren dat het verven van kit tot problemen kan leiden. Kit kan vaak een rek van wel 25 % opvangen zonder te scheuren. Verf echter maximaal 1 a 2 %. Als de verbinding dus zeer sterk gaat werken dan is de kans groot dat de verf eraf springt/inscheurt.

De verschillende soorten kit en hun toepassingen

Hier volgt een overzicht van ALLE bekende kitsoorten en hun toepassingen:

Sanitairkit
Extra elastische siliconen kit met daarin een schimmelwerend middel verwerkt. Gebruiken in alle vochtige ruimtes, badkamers, toiletten, bijkeuken, keuken.
Leverbaar in doorzichtig, wit, grijs, zwart, jasmijn (crème)
Sanitairkit wordt toegepast in:
Alle hoeken in tegelwerk (hoekverbindingen in tegelwerk in natte ruimtes mogen NOOIT gevoegd worden maar MOETEN ALTIJD GEKIT worden.
Verbinding bad – tegelwerk
Aansluiting toiletpot – vloer
Aanrechtblad – tegelwerk
Aansluiting wastafel – muur

Sanitairkit kan niet geschilderd worden.
Sanitairkit kan niet gebruikt worden voor het maken of repareren van een aquarium, de schimmel werende middelen kunnen giftig zijn voor de vis.

Siliconenkit
Geschikt voor alle verbindingen die je ook met sanitairkit kunt maken maar dan in droge ruimtes, is minder elastisch dan sanitair-kit.

Aqua seal kit
Siliconen kit speciaal geschikt voor het verlijmen van glasplaten tot aquaria, zonder schimmelwerende middelen en met extreem goede hechting op glas.

Butyleen kit
De ouderwetse variant van acrylaat kit. Deze heeft geen hardingsproces, blijft dus zeer lang bijna vloeibaar. Hecht uit door het vormen van een vlies op het oppervlak. Kan overschilderd worden. Blijft zeer lang vIoeibaar en kan zeer grote rek opvangen.

Glaskit
Speciale kit op siliconen basis met extreem goede hechting op glas. Wordt gebruikt voor het kitten van de ruimte tussen het glas en de het kozijn. Overschilderbaar.

Acrylaat kit
De kit voor alle naden en voegen in tussen houten delen. Overschilderbaar. Uithardend in ongeveer 24 uur. Voor licht schilderwerk neem je witte acrylaat kit. Voor donker schilderwerk grijze.

Dilitatievoegkit
Speciale kit voor het kitten van dilatatievoegen in metselwerk. Zeer sterke compacte, goed hechtende kit.

Tixophalt kit
Speciale zwarte kit op bitumen basis. Dit hecht letterlijk op alles, ook op natte ondergronden. Kan alleen met thinner van de handen verwijderd worden. Geschikt voor kleine reparaties van daken, dakleer etc.

Verschillende soorten kit
Voordat je begint met kitten
Hoe moet je kitten?

Reageren niet mogelijk.