Voordat je een laminaatvloer gaat leggen

Verwijder ook de plinten
Zorg dat de kamer compleet leeg is voordat je de laminaatvloer gaat leggen. Verwijder ook de plinten. Lees verder over het leggen van een laminaatvloer op zachte ondervloeren of op piepsschuim.

Leggen van een laminaatvloer op zachte ondervloeren

Bij zachte ondervloeren (plastic, aluminium + schuim) op rol kun je kiezen:

  • De ondervloeren overlappend leggen (min. 20 cm overlap).
  • De naden afplakken met aluminium tape.

Leggen van een laminaatvloer op piepschuim of roofmate ondervloer
Bij piepschuim of roofmate vloeren de platen tegen mekaar aanleggen. Als er gevaar bestaat voor vochtdoorslag van onderen (dus alleen bij vochtige vloeren en/of begane grond vloeren) moeten de naden worden afgeplakt.

Vervolgens de ondervloer monteren. Bij harde houtachtige ondervloeren (spaanplaat, hardboard, oceanboard, underlayment) altijd 5 mm ruimte over laten tussen de platen en vervolgens vastschroeven of spijkeren.

Eerst het midden van de plaat vast zetten en dan om de +/- 30 cm naar buiten toe. Als laatste de randen vastzetten. Een zachtboard vloer wordt niet vast gezet. Op betonnen vloeren wordt meestal zachtboard ondervloer gebruikt. Gebruik je toch spaanplaat of oceanboard verlijm deze platen dan op het beton met behulp van montage kit.

Rondom de ondervloer is minimaal 10 mm ruimte. Houdt ook minimaal 10 mm ruimte aan rondom leidingen, plinten. Als je zowel een plastic onderlaag gebruikt om vochtdoorslag tegen te gaan en platen om de oneffenheden uit te vlakken dan eerst het plastic en dan de platen.

Voordat je een laminaatvloer gaat leggen
Welk gereedschap en materiaal heb ik nodig voor het leggen van een laminaatvloer
Zelf stap voor stap laminaat leggen

Reageren niet mogelijk.