optrekkend vocht butenmuren

  • #1
A

Anonymous

Guest
Beste klussers,
Sinds een paar dagen ben ik in het bezit van een hoekhuis uit 1930.
bij de aankoop is mij al vermeld dat er veel optrekkend vocht in de buitenmuren zit. (het zijn spouwmuren)
is deze klus zelf te doen of is dit een klus voor specialisten, en als ik het zelf kan doen, wat heb ik nodig om de muren mee te behandelen? ik wil de muur later gaan bedekken met spachtelputs.
Naast het optrekkenvocht moet er ook een compleet nieuwe vloer in (door het vocht zijn de balken gaan rotten, en wil dus ook direct overgaan op een betonnen vloer, dus ik hoor graag de reacties. alvast bedankt.
 
  • #2
A

Anonymous

Guest
Volgens mij kun je het beste eerst onderzoeken waar het water vandaan komt.
Is het optrekkend vocht vanuit de grond, is het water wat door de buitenmuur heen komt of is er een probleem met de ontluchting in de kruipruimte ?

Is he trouwens overal of alleen op sommige plekken ?
 
  • #3
A

Anonymous

Guest
mij is vertelt dat dit uit de grond komt omdat het een bekend probleem namelijk een vochtige omgeving.
Maar het kan natuurlijk ook door de muur komen, het is een hoekhuis, is goed mogenlijk, ook de optie te weinig ontluchting stel ik niet uit.

Het zit wel in alle muren zowel buiten als binnenmuren,ook de kleine kelder is vochtig.. het lijkt mij toch de vochtige grond die de boosdoener is..
 
  • #4
A

Anonymous

Guest
Het klinkt inderdaad dat het afkomstig is uit de grond zelf, volgens mij hebben ze destijds geen trasraam gemetseld, ofwel een niet waterdoorlatende laag aangebracht tot voorbij het maaiveld.
Zo ver ik weet kun je maar twee dingen hiertegen doen,namrlijk:
-Een isolerende laag tussen de stenen aanbrengen. Is overigens zeer arbeids intensief.
-De ondermuur (onder het maaiveld) impregneren.
maar dit is toch wel een specialistich karwijtje, informeer jezelf voor je hier aan gaat beginnen.

Zoek een via google op de volgende temen: grondwater probleem optrekkend muur behandeling

Via google is veel info te vinden over optrekkend vocht.

Haal er anders eens een professional bij, beter iets te veel weten als snel en slecht handelen.
 
  • #5
A

Anonymous

Guest
Hoi,

Ik wil je afraden de vloer vol te storten met beton. Ik ben bang dat je vocht probleem erger wordt. Je hebt namelijk enkelsteens muren. de fundering is zeer vochtig onder de vloer en dit trekt omhoog je kamer in. Om dit te verhelpen moet je zorgen dat je vloer beter gaat ventileren. En als je een nieuwe balkenlaag aanbrengt op nieuw gemestelde poertjes en zorgt dat de kopse kanten van de balken de muur niet raken. komt alles weer goed en krijg je een gezond huis. (dit heb ik in mijn huis uit 1919 ook gedaan en weg vocht !)
 
  • #6
A

Anonymous

Guest
Dit kan ik alleen maar beamen. Je kunt of nieuwe houtenbalken nemen en deze op gemetlsende poeren leggen, tussen de poer en de balk moet wel een goede (dpc) folie, een hardgebakken tegeltje, of een plaatje lood. Een andere mogelijkheid is om de balken wel in de muur te plaatsen (poertjes is alleen mogelijk als de grond stabiel genoeg is) de balkkoppen niet alleen in de menie zetten maar ook inpakken in een schoen van lood en niet vastzetten met cement.

Ook kan gekozen worden voor een betonnen combinatie vloer. In de openingen in de muur (mits de muren en funderingen het extra gewicht kan de veel zwaardere vloer aankunnen) komen voorgespannen betonnen balken. Tussen de balken monteer je de isolatie profielen waarom de wapning en een laag beton van ca 4cm komt.

Belangrijk is dat er voldoende veel ventulatie onder de vloer komt. Voor het optrekkende vocht te stoppen kan inderdaad geimpregneerd worden. Dit is echter ander spul dat op buiten muren aangebracht wordt als afstokende laag. Het is een middel dat diep in de stenen onder hogedruk gespoten wordt zodatt de stenen zich geheel vullen. De andere methode is door een aantal voegen volledig uit te slijpen en daar folie of lood in te stoppen en weer aan te vullen met cement om de draagkracht terug te krijgen.
 
Thread starter Similar threads Replies Date
Y 1
B 2
N 5
H 1
A 2

Forum statistieken

Onderwerpen
3.462
Berichten
8.964
Leden
13.489
Nieuwste lid
AnoukM
Bovenaan