monteren van de kranen

Badkamer verbouwen  – Monteren van de kranen

Alle leidingen, tegelwerk en kitwerk zijn klaar.
De laatste klussen vallen in de categorie afwerking van de badkamer. De laatste loodjes zeg maar. Het gaat om het monteren van de kranen.

Afwerking door het monteren van de kranen en douche geleidingsstang

  1. In de gaten van de muurplaat schroef je eerst zogenaamde S-koppelingen. Deze koppelingen zorgen ervoor dat je de kraan exact horizontaal kunt plaatsen.
  2. De S-koppeling bevat aan de ene kant de buitendraad met dezelfde maat als de gaten in de muurplaat, meestal 1/2 “. Aan de andere kant de draad die precies aansluit op uw kraan, dit is dus afhankelijk van merk en type kraan.
  3. Draai hennep om de draad van de S koppeling (met de klok mee) en draai vervolgens eerst de S-koppeling in de muurplaat met behulp van een waterpomp tang.
  4. Hennep heeft de eigenschap om uit te zetten als het nat wordt. Dus als je de koppeling iets los moet draaien om de kraan precies horizontaal te stellen dan blijft de verbinding waterdicht.Teflon heeft deze eigenschap niet.
  5. Vervolgens draai je de afdekdoppen die bij uw kraan geleverd zijn over de S-koppeling.
  6. Nu draai je de kraan erop. LET OP: zorg dat je een bescherming tussen de waterpomp tang en de kraan moeren stopt als je de moeren aandraait. Anders beschadig je de kraan moeren en deze blijven zichtbaar
    Vooral de aansluit moeren van kranen van zachte metalen als roestvrijstaal en messing zijn snel beschadigd.
  7. Wilt je het helemaal perfect afwerken dan kit je nu nog de nauwelijks zichtbare opening tussen de afdek doppen en het tegelwerk af. Gebruik een doorzichtige sanitairkit.

Het monteren van de douche geleidingsstang

Boor de gaten precies in de voeg. Laat de boor vooral in het begin langzaam lopen en zet geen kracht.

Badkamer verbouwen – de voorbereiding
Leidingwerk en afsluitmateriaal
Slopen van de oude badkamer
Opbouwen nieuwe badkamer
Monteren van de kranen in de badkamer

Reageren niet mogelijk.