Stucen – Plaatsen van de geleidingsprofielen

Plaatsen en stellen van geleidingsprofielen. Stap voor stap instructie voor het plaatsen van geleidingsprofielen voor stucwerk.

Stap 1 Gips op de achterkant van het geleidingsprofiel
Breng om de 40 cm een klont gips aan op de achterkant van het stucprofiel.

Stap 2 Druk het geleidingsprofiel op de muur
Druk het eerste stucprofiel helemaal links of helemaal rechts op de muur.

Stap 3 Loodrecht
Stel het stucprofiel exact loodrecht met de waterpas. Doe hetzelfde met het stucprofiel helemaal aan de andere kant van de muur.

Stap 4 Span twee metselkoorden
Span twee metselkoorden van links naar rechts. Een metselkoord op ongeveer 70 cm van de vloer en een op ongeveer 70 cm van het plafond. Zet het met een spijkertje vast zodat het touwtje over het meest linkse en meest rechtse stucgeleidingsprofiel loopt.

Stap 5 Maak gips aan en smeer dat achter de geleidingsprofielen
Maak vervolgens een beetje gips aan en smeer dat in klodders achter de volgende stuc geleidingsprofielen. Vervolgens plaats u deze geleidingsprofielen achter het metselkoord. Druk het profiel op zijn plaats.

Het metselkoord mag het profiel NET NIET RAKEN.

Als het metselkoord het geleidingsprofiel raakt dan wordt het iets omhoog gedrukt. Als dat bij de volgende weer gebeurd wordt dit alsmaar erger. Als er nu gestukadoord wordt krijg je dus een bolle muur in plaats van een vlakke.

De afstand tussen de stucgeleidingsprofielen hangt af van de lengte van de rei. Bij een rei lengte van 1 meter de stucprofielen om de 60 cm plaatsen. Hoe langer de rei hoe minder stucprofielen u nodig heeft. Tijdens het heen en weer bewegen van de rei mag hij namelijk niet van de geleidingsprofielen afschieten.

LET OP: wacht met stukadoren tot de stucgeleidingsprofielen vast zitten. Anders gaan ze verschuiven tijdens het afreien of drukt u ze met de rei scheef (“uit het lood”). Dit duurt meestal toch wel 2 uur.

Voordat je begint met stucen
Gereedschap nodig om te stucen
Welk materiaal heb je nodig om te stucen
Stucen plaatsen van de hoekprofielen
Stucen, plaatsen van de geleidingsprofielen
Stap voor stap stucen
Reparatie van gaten en niet werkende scheuren in bestaand stucwerk

Reageren niet mogelijk.